11.4.2016Emmi Huhtanen

Ruutuaika puhuttaa! Ruudulla -kysely mediankäytön suosituksista

RuudullaMediakasvatusseura haluaa selvittää mediakasvatuksen parissa toimivien ammattilaisten näkemyksistä ruutuaika-käsitteestä joka nousee säännöllisesti esiin mediakeskusteluissa. Ruutuajalla viitataan kaikkien näyttölaitteiden (esim. tietokone, älypuhelin, tabletti, televisio…) äärellä vietettyyn aikaan. Käsite on lähtöisin Nuoren Suomen liikuntakasvatuksen asiantuntijaryhmän vuonna 2008 antamasta suosituksesta, jonka mukaan päivittäinen viihdemedian äärellä vietetty aika tulisi olla maksimissaan kaksi tuntia. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on viitannut suositukseen myös omissa julkaisuissaan ja monet lasten ja nuorten parissa työskentelevät asiantuntijat ovat omaksuneet ruutuaika-suosituksen.

Tutkimusten mukaan kahden tunnin suositus ylittyy säännönmukaisesti sekä aikuisilla että lapsilla ja nuorilla. Ruutuaika-käsite on herättänyt mediakasvattajien keskuudessa paljon keskustelua ja myös kritiikkiä.

Ruudulla-kyselyn tavoitteena on kerätä yhteen näkökulmia ja ideoita aihepiiristä eri alojen mediakasvatusosaajilta. Kooste keskustelusta julkaistaan toukokuussa mediakasvatus.fi:ssä. Vastaa Ruudulla-kyselyyn täällä. Vastausaikaa on keskiviikkoon 20.4 saakka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat