30.1.2018Laura Pönkänen

Tutustu Sanomalehtiviikon tehtäväpankkiin!

Sanomalehtiviikkoa vietetään tällä viikolla, 29.1.–2.2.2018. Teemana on ”Sinulla on oikeus tietää”. Sanomalehtiviikolla on keskiössä median luotettavuus ja mediaetiikka. Sanomalehtiviikko on sanomalehtien ja koulujen yhteiskampanja, joka antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen.

Sanomalehtiviikon tehtäväpankista löytyy runsaasti tehtäväehdotuksia perusopetuksen ala- ja yläluokille sekä lukioille ja muuhun toisen asteen opetukseen. Tutustu esimerkiksi uuteen materiaaliin mediaetiikasta, toteuta työpaja yhdessä paikallisen kirjaston kanssa, testaa millainen toimittaja olisit, ja hyödynnä Meidän juttu -verkkolehteä.

Ala-ja yläkoulun tehtävävinkeissä tutustutaan erilaisiin sanomalehtiin verkossa ja kokeillaan lehden tekemistä. Yläkoulun ja toisen asteen tehtävävinkeissä pohditaan, miten uutisprosessissa huomioidaan eri välineet, ja miten twitter-uutinen syntyy.

Mediakasvatusseura toivottaa kaikille hyvää Sanomalehtiviikkoa!

Sanomalehtien Liiton ja sen jäsenlehtien Sanomalehti opetuksessa -toiminta auttaa opettajia hyödyntämään sanomalehteä opetuksessaan, kannustaa lapsia ja nuoria lukemaan sanomalehtiä ja kehittää koulujen mediakasvatusta. Sanomalehtien Liitto tuottaa oppimateriaaleja kaikille kouluasteille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat