10.8.2016Arla Pitkämäki

Syksyn elokuvakasvatustapahtumia

camera-660090_960_720

Syksy tuo tullessaan elokuvafestareita ja muita tapahtumia elokuvista kiinnostuneille. Mukana on myös paljon elokuvakasvatuksellista tapahtumaa. Alle on listattu muutamia tärppejä loppuvuodelle 2016.

Espoo Cinén seminaarit ja keskustelut
Mediakasvatusseminaari
Espoo Cinén seminaari pureutuu tänä vuonna laajemmin mediakasvatuksen kenttään. Keskiössä on tuttuun tapaan elokuva mutta aihetta lähestytään niin mediataiteen kuin pelikasvatuksen näkökulmasta. Esittelyssä myös Cinén oma eurooppalaisten lasten- ja nuortenelokuvien levityshanke Wrap! Seminaari järjestetään tiistaina 23.8. klo 14.00-16.45 Kino Tapiolassa. Tarkemman ohjelman löydät täältä.

Ihmefilmin purkupaja
Tiistaina 23.8. klo 11.00 esitetään Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa yhteistyössä IhmeFilmin kanssa Marjane Satrapin palkittu animaatioelokuva Persepolis (Ranska 2007). Esityksen päätteeksi järjestetään Olohuoneessa kiinnostuneille elokuvan purkupaja, jossa keskustellaan elokuvan herättämistä ajatuksista ja tarjotaan konkreettisia välineitä elokuvien käsittelemiseen esim. koulussa.

Elokuvaverkoston kokous
Keskiviikkona 24.8. klo 13.00 alkaen Elokuvakasvatusverkoston tapaamisessa festivaalin kulttuurikeskuksen Olohuoneessa pohditaan, onko elokuvakasvatus yksi mediakasvatuksen alalaji vai tulisiko elokuvakasvatus nähdä kokonaan omana alanaan. Kysymystä lähestytään Ranskan elokuva-arkiston johtaman, kansainvälisen elokuvakasvatushankkeen näkökulmasta käsin.

Lue lisää Espoo Cinén seminaareista ja keskusteluista täällä.

Espoo Cinén Lasten ja nuorten Ciné
Espoo Cinéssä on tänäkin vuonna tarjolla paljon elokuvia päiväkodeille ja kouluille oppimateriaaleineen. Ohjelmistoon pääset tutustumaan täällä. Lisäksi festareilla järjestetään Kelaamo-lyhytelokuvanäytös, joka koostuu nuorten tekemistä ja nuorten maailmaan sijoittuvista elokuvista, aina fiktiosta dokumenttiin ja musiikkielokuvaan. Näytökset ovat maksuttomia ja avoimia kaikille nuorille (12-vuotiaasta ylöspäin). Lue lisää lyhytelokuvista täältä. Lauantaina 27.8. vietetään puolestaan Perhepäivää, jonka tapahtumat ovat ilmaisia. Tutustu päivän tapahtumiin täällä.

Espoo Cinén työpajat
Espoo Cinéssä järjestetään tänäkin vuonna työpajoja. Tarjolla on mm. Animaatiopaja: Sankari kirjastossa, Puppet Palls –animaatiopaja iPadilla sekä työpajoja ylä- ja alakouluille. Tutustu työpajoihin täällä.

R&A-kiertue tuo laatuelokuvaa myös Helsingin ulkopuolelle
Helsinki International Film Festival -Rakkautta & Anarkiaa tuo tänä vuonna ohjelmistoaan ja festivaalitunnelmaa myös muualle Suomeen. Kiertueohjelmistossa nähdään niin lastenelokuvia, kotimaisia lyhyt- ja indie-elokuvia kuin kansainvälisiä elokuvahelmiäkin. Elokuvia voivat tilata muun muassa maakuntateatterit, elokuvakerhot, erilaiset tapahtumat sekä kuntien kulttuuripalvelut. Elokuvista pyydetään korkeintaan 150 euron suuruinen näytöskohtainen esityskorvaus. Kiertueen elokuvat saavat ensiesityksensä Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla syyskuussa.

Kiertueella nähdään myös päiväkoti- ja alakouluikäisille suunnattuja lyhytelokuvanäytöksiä, jotka tarjoavat katsauksen eurooppalaiseen animaatioon. Elokuvat ovat joko ilman dialogia tai suomeksi puhuttuja. Yhden lyhytelokuvanäytöksen kesto on noin 50 minuuttia. Lue lisää kiertueesta täältä.

Koulujen elokuvaviikko 2016
Koulujen elokuvaviikkoa vietetään tänä vuonna 3-7.10. Elokuva-aiheinen teemaviikko edistää elokuvan saamista osaksi koulujen opetussuunnitelmaa, kuntien kulttuuriopetussuunnitelmia ja Kulttuuripolkua. Viikon sisältö on suunnattu alakouluissa 3. -luokille ja yläkouluissa 8. -luokille. Koulujen elokuvaviikon aikana oppilaat pääsevät katsomaan ja analysoimaan kotimaisia elokuvaklassikoita, oppimaan elokuvakulttuurista teematuntien avulla, tekemään itse elokuvia ja käyttämään videokameraa oppimisen välineenä. Lue lisää täältä.

Minun elokuvani 2016
Mediakasvatuskeskus Metkan Minun elokuvani -tapahtuma on suunnattu sekä aloitteleville harrastajille että jo lähes ammattilaistasoisille elokuvantekijöille. Vuosittain järjestettävässä valtakunnallisessa tapahtumassa keskeisintä on elokuva-alan ammattilaisten antama suullinen ja kirjallinen palaute. Lisätietoja löydät täältä.

Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali
Jo 35. kerran järjestettävää festivaalia vietetään tänä vuonna 13-20.11.2016. Lisää tietoa tämän vuoden festivaalin ohjelmistosta julkaistaan myöhemmin festivaalin kotisivuilla.

Orionin elokuvakasvatusnäytökset
Syyskaudella Orionin elokuvakasvatusnäytöksissä tutustutaan kasvutarinoiden kautta tunteisiin, ystävyyteen ja erilaisuuteen sekä ihmisen ja luonnon suhteeseen. Alakoulujen esitykset ovat aamupäivällä, yläkoulujen ja toisen asteen oppilaitosten esitykset puolestaan pääsääntöisesti iltapäivällä. Näytöksiin liittyy myös oppimateriaaleja. Lukioille ja ammattikouluille suunnattu Nuorten klassikot -sarja tarjoaa lisäksi mahdollisuuden tutustua Orionin ohjelmistoon Helsingin kulttuurikeskuksen tukemana. Esitysajat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat