17.10.2017Melissa Castrén

Tärpit Peliviikkoon: pakopelejä, tetriksen SM-mestaruus, vanhempainilta ja pelikoodausta

Peliviikko starttaa kahden viikon kuluttua ja valtaa kirjastot, nuorisotalot, koulut, museot ja palvelukeskukset peliaiheisella ohjelmalla 30.10.-5.11. välisenä aikana. Luvassa on satoja tapahtumia kaiken ikäisille eri puolilla Suomea ja muissa pohjoismaissa, joissa pelataan sekä tutustutaan monipuolisesti pelikulttuuriin luentojen ja työpajojen muodossa.

Peliviikon sivuilta löytyy tapahtumakartta, joka päivittyy uusilla tapahtumapaikoilla. Poimimme 5+1 tärppiä tämänhetkisestä ohjelmatarjonnasta:

Pelitapahtuma (Helsinki, 30.10.)

Seniorit pääsevät tutustumaan erilaisiin tietokone-, tabletti-, kännykkä- ja konsolipeleihin ja kokeilemaan niitä Kampin palvelukeskuksessa maanantaina klo 14-16. Pelejä ovat esittelemessä Enterin omat vertaisopastajat sekä SenioriVerkko (Hely ry), Lähiverkko (EHYT ry & Eläkeliitto), Verkosta virtaa! (EKL), Vanhustyön keskusliiton Vahvike-materiaalipankki sekä Papunet.

Sellon kirjaston peliviikon tapahtumat (Espoo, 30.10.-5.11.)

Peliviikolla Sellon kirjastossa pääsee pelaamaan lautapelejä, tutustumaan roolipelaamiseen sekä seuraamaan shakkiturnausta. Lisäksi keskiviikkona 1.11. järjestetään klo 18 Peliviikon vanhempainilta, jossa peleistä ja pelaamisesta saapuvat puhumaan asiantuntijavieraat Nyt pelittää! -lastentietokirjan kirjoittaja Elina Lappalainen, sekä lastenpsykiatriaan erikoistuva lääkäri Jaana Wessman.

Oriveden peliviikko (Orivesi, 30.10.-5.11.)

Orivedellä panostetaan peliaiheiseen ohjelmaan koko viikon ajan! Luvassa on mm. Peliviikon lanit, lasten ja vanhempien yhteistä Ipad-pelaamista, 3D-väritystä, pelikoodausta sekä Pelit kiertoon-kampanja, jossa hyväkuntoiset konsoli- ja tietokonepelit vaihtavat omistajaa.

Kaikki pelaa! – pelipäivä (Jyväskylä, 4.11.)

Kaikki pelaa! – pelipäivän ohjelmisto on suunnattu kaikenikäisille. Videopelihuoneessa on mahdollisuus pelata mm. liikunta- ja tanssipelejä sekä erilaisia retropelejä. Lisäksi tarjolla on perinteisiä lautapelejä, seikkailurata sekä puuhahuone perheen pienimmille. Pelipäivän aikana ratkaistaan myös tetriksen SM-mestaruus! Pelipäivä järjestetään lauantaina klo 12-16. Jyvälässä.

Finnish Nightmare Experience – Suomalaisen painajainen (Turku, 5.11.)

Suljettuna huoneeseen tuntemattomien ihmisten kanssa – kuulostaako tilanteelta suoraan pahimmista painajaisistasi? CLU TKU järjestää sunnuntaina klo 13-21 maksuttomia escape room -pelejä osallistujille, jotka saapuvat yksin ja ovat valmiita sulkeutumaan pakohuoneeseen ennestään tuntemattomien pelaajien kanssa. Huom! Pelin ikäraja on 18.

+ Peliviikko Vaasan kirjastoissa (Spelvecka på Vasa biblioteken) (Vaasa, 23.10., 28.10. & 31.10.-1.1.11)

Vaasassa otetaan varaslähtö Peliviikkoon: nelinkertainen biljardin suomenmestari Stefan Sellberg opastaa nuoria biljardin saloihin Kohtaamispaikka Huudissa maanantaina 23.10. klo 15 alkaen. Lauantaina 28.10. klo 10-15 Vaasan pääkirjastolla pääsee tutustumaan erilaisiin pelijärjestöihin ja pelailemaan heidän kanssaan. Tiistaina 31.11. on Harry Potter-teemapäivä, ja keskiviikkona 1.11. klo 17-20 kirjastossa pääsee pelailemaan Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi suomalaisia lauta-, mobiili- ja konsolipelejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat