30.6.2017Melissa Castrén

Tutustu näihin mediakasvattajiin somessa – 5 tärppiä

Kiinnostaako mediakasvatustyö, mutta et tiedä, ketä seurata? Vai oletko jo aktiivinen somessa ja kaipaat uutta seurattavaa? Suomalainen mediakasvatuskenttä koostuu monesta eri tahosta, jotka edistävät mediakasvatuksen asemaa yhteiskunnassa omasta näkökulmastaan. Listasimme viisi mielenkiintoista suomalaista mediakasvatustoimijaa, joita kannattaa pitää silmällä sosiaalisessa mediassa.


Faktabaari

Faktantarkistuksella pyritään varmistamaan julkisesti esitetyn väitteen paikkansapitävyys. Joukkoistamisperiaatteella toimiva faktantarkistussivusto Faktabaari on poliittisesti sitoutumaton kansalaispalvelu, jonka tavoitteena on selvittää, käydäänkö yhteiskunnallisia keskusteluja paikkaansa pitävien tietojen pohjalta. Faktabaari on myös laatinut kaikille avoimeksi tarkoitetun faktantarkistuksen käsikirjan.
Twitter @Faktabaari & Facebook Faktabaari


Media-avain

Vanhempia palveleva Media-avain -palvelu arvioi lapsille ja nuorille suunnattuja elokuvia medialukutaidon näkökulmasta. Asiantuntijaraati esikatselee ja arvioi teatterilevitykseen tulevat lasten- ja nuortenelokuvat tarkastellen muun muassa elokuvan myönteisiä viestejä sekä soveltuvuutta tietyn ikäiselle katsojalle.
Twitter @Media_avain, Instagram @mediaavain & Facebook Media-avain


Mediataitokoulu

Mediataitokoulu on Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus MEKUn ylläpitämä palvelu, joka tarjoaa tietoa, tutkimusta ja tehtäviä mediakasvatuksesta ja median ilmiöistä. Tietopankin tavoitteena on kehittää mediataitoja sekä vahvistaa valmiuksia mediakasvatukseen. Mediataitokoulu on myös mukana järjestämässä vuosittaista valtakunnallista Mediataitoviikkoa.
Twitter @mediataitokoulu & Facebook Mediataitokoulu


Verke

Verke tekee työtä digitaalisen nuorisotyön kehittämisen parissa yhteistyössä alan toimijoiden kanssa. Kohderyhmänä ovat nuorisoalan toimijat erityisesti kunnissa, järjestöissä ja seurakunnissa. Verken toimintaan kuuluu muun muassa SomeCast -palvelu, joka tuottaa podcasteja aiheista sosiaalinen media, teknologia ja nuorisotyö.
Twitter @Verkeorg, Instagram @verkeorg & Facebook Verke


Yle Oppiminen

Yle Oppiminen -portaali on laaja kattaus opetusmateriaalia aihepiireinä muun muassa kielet, kulttuurit, yhteiskunta ja digitaidot. Media- ja digitaidot -osiossa käsitellään muun muassa medialukutaitoa, lähdekriittisyyttä, teknologiaymmärrystä, monilukutaitoa ja vuorovaikutustaitoja. Yle Oppimisen yhteydessä toimii myös Yle Uutisluokka, jossa nuoret itse tekevät uutisia omista aiheistaan.
Twitter @yleoppiminen & Facebook Yle Oppiminen

Pääset seuraamaan Mediakavstausseuran someprofiilejä sivun oikeasta ylälaidasta tai tästä: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Youtube & SlideShare

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat