23.1.2018Laura Pönkänen

Pelitutkimusta yleisöluentosarjassa

Miten pelejä tehdään? Mitä pelit merkitsevät? Miten sukupuoli näkyy peleissä ja pelaamisessa? Suomalaiset pelitutkijat avaavat pelien salat  kattavassa yleisöluentosarjassa, joka on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille. Pelitutkimus Suomessa 2018 -luentosarja on osa Suomen Akatemian rahoittaman  pelikulttuurien tutkimuksen huippuyksikön ensimmäistä toimintavuotta.

Luennoilla pelejä lähestytään monipuolisesti erilaisista näkökulmista, osana kulttuuria ja yhteiskuntaa. Luentosarja koostuu 11 luennosta, joiden aiheet vaihtelevat rahapelaamisesta pelitaiteeseen ja elektronisesta urheilusta aikuisten leikkiin. Luentoja kuullaan kevään aikana Tampereella, Jyväskylässä ja Porissa, sekä verkon välityksellä koko maassa.

– Halusimme tarjota kattavan näkymän suomalaisen pelitutkimuksen nyky-ymmärrykseen näin kahdeksanvuotisen hankkeemme aluksi. Mukana on koko huippuyksikkö kolmelta yliopistolta, kertoo tutkija Tanja Välisalo Jyväskylän yliopistolta.

Luennot järjestetään tiistai-iltaisin 6.2.–17.4.2018 klo 16.30 – 18.00. Yleisö on tervetullut seuraamaan luentoja paikan päällä tai verkossa. Ne myös tallennetaan videoina.

Luentosarjan ohjelma ja paikkatiedot löytyvät täältä.

Lisätietoja luentosarjasta antavat myös:
Jaakko Stenros, Tampereen yliopisto, jaakko.stenros(a)uta.fi, 040 752 0515
Tanja Välisalo, Jyväskylän yliopisto, tanja.valisalo(a)jyu.fi, 0400 316 953 
Usva Friman, Turun yliopisto, usva.friman(a)utu.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat