22.4.2015Mediakasvatusseura

UNESCO etsii MOOC-kurssilleen vapaaehtoisia tutoreita

UNESCO järjestää yhteistyössä Anthabascan yliopiston ja UNESCO-UNAOC yliopistoverkoston kanssa maksuttoman verkkokurssin nuorille 15–25-vuotiaille aiheesta Media and Information Literacy (MIL).  Kurssi alkaa 27.4.2015. Kurssilla opitaan mitä on media- ja informaationlukutaito kompetenssina ja miten sitä voi hyödyntää kriittiseksi kansalaiseksi kasvamisessa.

Kurssille haetaan 15-20 vapaaehtoista tutoria, jotka ovat kiinnostuneita lisäämään omaa tietämystään Massive Open Online Course -käytänteistä (MOOC) media- ja informaatiolukutaidon kehittymisessä. Tutorit voivat ilmoittautua 29.4.2015 mennessä lähtämällä CV:n, edustamansa organisaation tiedot sekä omat yhteystietonsa suoraan osoitteeseen: l.mustapha(at)unesco.org.Kurssin kesto on kaksi kuukautta ja vaatii työtä 2 tuntia viikossa. Tutorien tehtävänä on antaa palautetta opiskelijalle  kurssitehtävistä, esseistä ja vastata yleisiin kysymyksiin.

Tutor voi olla professori, yliopiston tutor-opiskelija, riippumaton konsultti, asiantuntija, pätevöitynyt MIL-ammattilainen, tohtoriopiskelija tai alan tutkija.

Massive open online course (mooc) in media and information literacy (mil) -kurssin sisältö:

  • median ja informaation tarjoajan tärkeä rooli demokraattisessa yhteiskunnassa
  • informaation haku, käyttö, analyysi, hallinta, kriittinen tulkinta ja jakaminen
  • teknologiaperustaiset eettiset käytänteet ja hyväksyttävä sosiaalinen käyttäytyminen: mahdolllisuuksien ja riskien tiedostaminen
  • vuorovaikutus median ja informaation tarjoajien kanssa: itseilmaisu, erilaisten kulttuuristen käytänteiden jakaminen ja niiden ymmärtäminen
  • yhdenvertaisuuden edistäminen sekä osallistuminen demokraattisiin ja yhteiskuntaa kehittäviin toimiin

Kurssi järjestetään monikielisenä pyrkimyksenä linkittää se Learning Management System Platform -alustalle tulevaisuuden yhteisöllistä oppimista varten.

Lisätiedot englanniksi:
l.mustapha(at)unesco.org
a.grizzle(at)unesco.org.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat