22.3.2018Saara Sivonen

Utelias luokka -pilottien haku on nyt avoinna

Opetus- ja kulttuuriministeriö etsii Utelias luokka -pilotteja. Piloteissa opettajat, taidekasvattajat ja oppilaat pääsevät tekemään yhteistyötä oppitunneilla ja iltapäivän harrastustunneilla.

Hallitusohjelman taiteen ja kulttuurin kärkihanketta toteuttavilla avustuksilla lisätään perusopetuksen vuosiluokkien 1-10 oppilaiden ja varhaiskasvatusikäisten lasten taiteen ja kulttuurin harrastusmahdollisuuksia.

Harrastustunnit tulee järjestää niistä taide- ja kulttuurialoista, joihin koulun oppilailla on eniten kiinnostusta. Oppilaiden toiveita on selvitetty koulukohtaisesti valtakunnallisella Koululaiskyselyllä. Hakijat voivat käyttää myös muita kuulemisen tapoja. Tavoitteena on avustaa mieleinen ja vähintään lukuvuoden jatkuva harrastustunti 50 000 lapselle ja nuorelle.

Edellisillä hakukierroksilla harrastusten toivetunteja on järjestetty runsaasti muun muassa valokuvauksen, video- ja animaatiotaiteen, parkourin, tanssin, kuvataiteen ja kädentaitojen aloilta.

Erityisavustuksia pilotteihin sekä taiteen ja kulttuurin harrastustunteihin koulupäivän tai päiväkotipäivän yhteydessä voi hakea 25.4. mennessä.  Opetus- ja kulttuuriministeriö käyttää avustuksiin 2,5 miljoonaa euroa. Avustuksen hakijana voi olla kunta, lastenkulttuurikeskus, taiteen perusopetuksen järjestäjä, taidelaitos, museo, valtakunnallinen alan organisaatio tai muu taide- ja kulttuurialan toimija, jolla on osaamista lasten kanssa työskentelystä.

Lisätietoa ja hakuohjeet löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat