17.10.2017Melissa Castrén

Vihan ja inhon internet sukeltaa netin tummiin vesiin

Toimittaja Johanna Vehkoon ja sarjakuvataiteilija Emmi Niemisen journalistinen sarjakuva-albumi Vihan ja inhon internet julkaistaan tällä viikolla. Johanna Vehkoo on tutkiva toimittaja, jonka käsialaa on muun muassa Valheenpaljastaja -artikkelisarja, joka käsittelee faktaa ja fiktiota uutisissa ja sosiaalisessa mediassa. Emmi Nieminen kuvataiteilija ja kuvittaja, joka on ollut kahdesti ehdolla Sarjakuva-Finlandia-palkinnon saajaksi.

19. lokakuuta julkaistavassa albumissa vihapuhetta käsitellään verkkovihan kohteeksi joutuneiden henkilöiden omakohtaisten kokemusten kautta. Tekijät muistuttavat, että netissä tapahtuvan vihapuheen kohteeksi joutuvat yhä tyypillisimmin naiset ja vähemmistöjen edustajat. Vihan ja inhon internet purkaa ilmiön syitä ja seurauksia: Miten sen kohteet kokevat ilmiön? Mikä siihen johtaa ja mikä vihaajia motivoi? Miten vihapuheeseen tulisi reagoida ja miten siltä voi suojautua? Entä sitten, kun vihapuhe siirtyy internetistä tosielämän tekoihin?

Lue lisää kustantajan sivuilta.

Tekijät keskustelivat sarjakuvaprojektin taustoista Turun Kirjamessuilla lokakuun alussa. Keskustelu löytyy katsottavana kokonaisuudessa Yle Areenasta.

Mediakasvatusseuran materiaaleja vihapuheen käsittelyyn ja vihapuheen vastaisen työn tueksi:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat