8.8.2017Melissa Castrén

Virtuaalinen Sieniopas -projekti kehittää oppilaiden monilukutaitoja

Virtuaalinen Sieniopas Suomesta -projekti haastaa koululaiset ja sieniharrastajat tekemään 360-asteisen kuvakierroksen Suomen metsiin ja niiden monipuoliseen sienivalikoimaan.

Projektin tavoittena on, että opiskelijoiden tuottamien kuvien avulla katsoja voi siirtyä paikkakunnalta toiseen, havumetsistä lehtimetsiin ja löytää erilaisia sienilajeja. Kuviin voi upottaa yleistä ja paikallista sienitietoutta, haastatteluja, lauluja, tarinoita tai vaikkapa herkullisia sieniruokareseptejä.

Virtuaalinen Sieniopas -projektiin voi osallistua kahdella tavalla: voit tehdä luontoretken metsään ja ottaa kameralla tai tablettilaitteella lähikuvia löytämistäsi sienistä ja kasveista joiden lähellä sienet viihtyvät. Voit myös nauhoittaa metsän ääniä tai sieniin liittyviä faktoja ja tarinoita. Jos sinulla on 360-kamera tai Google Streetview -sovellus, ota yksi tai useampi 360-asteinen kuva metsästä.

Luokkahuoneessa tai kotona projektiin voi osallistua tunnistamalla sienet ja kokoamalla niihin liittyviä kiinnostavia faktoja, uskomuksia, tarinoita tai reseptejä. Voit yhdistää lähikuvat, tekstit ja nauhoitukset 360-kuvaan ThingLinkin desktop- tai Teleport 360 tabletti-editorilla, ja jakaa kuva Virtuaalinen Sieniopas -ryhmään.

Lisää tietoa projektin sivuilla.

Lisätietoja:
Pojektin koordinaattori Riikka Marttinen
riikka(a)thinglink.com

Monilukutaito on keskeinen käsite vuonna 2016 käyttöönotetussa opetusssuunnitelmassa. Monilukutaidon tehtävänä on johdattaa oppilaita kohti rikkaampaa mediasuhdetta ja monipuolisempia mediataitoja. Mediakasvatusseuran arkistoista löytyy runsaasti materiaalia aiheeseen liittyen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat