10.4.2018Saara Sivonen

Voima-lehden mediakasvatusnumero tilattavissa maksutta opetusmateriaaliksi

Voima-lehdestä ilmestyy 7.5. mediakasvatuksen teemanumero, jota postitetaan normaalin jakelun ohella ilmaiseksi kaikille kiinnostuneille, kuten oppilaitoksille ja muille mediakasvattajille.

Mediakasvatuksen erikoisnumerossa lähes kaikki artikkelit liittyvät tavalla tai toisella mediakasvatukseen. Lehdessä käsitellään uutisjuttujen, haastatelujen ja kulttuurikritiikkien kautta esimerkiksi journalismia, lööppejä ja mainontaa, sananvapautta ja sensuuria, tubetusta, pelejä ja pelillistämistä, sarjakuvaa ja animaatioita vaativien viestien välittäjänä, mediataidetta, karttajournalismia sekä kulttuurihäirintää. Lehden vierailevana päätoimittajana toimii Ismo Kiesiläinen Nuorten Ääni -toimituksesta. Toimituksella on ollut tukenaan myös mediakasvatuksen ammattilaisista koostuva ohjausryhmä, ja osa jutuista on nuorten tekemiä.

Lisäksi lehdessä on Mediakasvatusseuran koostama, irrotettava neljän sivun liite, jossa esitellään verkossa saatavilla olevia mediakasvatumateriaaleja.

Voiman mediakasvatusnumeroa postitetaan veloituksetta 50 kappaleen nipuissa opettajille tai muille yhteyshenkilöille. Lehti pyritään tekemään ajattomaksi, jotta sen hyödyntäminen opetusmateriaalina onnistuisi vielä syksylläkin. Yhteyshenkilöille lähetetään myös tausta-ainesto, jonka toivotaan tukevan aineiston mediakasvatuksellista käyttöä.

Voima on vuonna 1999 perustettu valtakunnallinen ilmaisjakelulehti, jonka jakelutelineitä löytyy ympäri maata kirjastoista, kirjakaupoista, kampuksilta, elokuvateattereista, muista kulttuuritapahtumapaikoista sekä Matkahuollon toimipaikoista. Helsingissä se on jaossa myös metroasemilla. Lehtiä voi pyytää osoitteesta tuomas.rantanen(at)voima.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat