20.3.2017Maura Minerva

Yle Areenassa uusia dokumentteja lapsille ja nuorille

kidsdocs

Yle Areenaan on julkaistu laaja kokonaisuus lapsille ja nuorille suunnattuja lyhytdokumentteja. Dokumenttisarjoilla kannustetaan mm. nuoria olemaan rohkeasti oma itsensä. Hankkeiden dokumentit ja verkkosisällöt tarjoavat keskustelunaiheita itsetunnosta, monikulttuurisuudesta ja luontoarvoista. Dokumentit ovat osa Ylen, Suomen elokuvasäätiön ja Avekin rahoittamaa Kids Docs -hanketta, joka esittelee lapsille ja nuorille suunnattuja, digitaaliseen online-ympäristöön rakentuvia teoksia, jotka käyttävät uusia dokumentaarisen kerronnan tapoja.

Laita ittes likoon

Laita ittes likoon -tarinat kertovat kolme tarinaa unelmien toteuttamisesta. Dokumenttien avulla on mahdollista herättää keskustelua erilaisuudesta ja kiusaamisen kohtaamisesta. Sarja rohkaisee herkässä iässä olevia alakoululaisia toteuttamaan itseään ja olemaan välittämättä ulkoisista paineista. Katsoja voi lisäksi halutessaan syventyä päähenkilöiden elämään katsomalla heidän itsensä kuvaamia videoblogeja arjestaan.

ThisIsMe

ThisIsMe toimii erinomaisena keskustelunavauksena itsetuntokysymyksiin liittyen. Dokumentteja voi käyttää herättämään keskustelua siitä, miten vahvistaa omaa itsetuntoa ja miten kannustaa jokaista olemaan oma itsensä. Tutkimusten mukaan tyttöjen itseluottamus laskee huomattavasti murrosiässä. Yläasteelle siirtyminen on kehitykselle ratkaiseva vaihe. Toisaalta samanikäisiltä saatu hyväksyntä ja kannustus vahvistaa merkittävimmin itsetuntoa

Vedenneito

Vedenneito-verkkodokumentti soveltuu kouluille ympäristökasvatuksen työkaluksi, välittämällä hauskalla tavalla tärkeää ja mielenkiintoista tietoa luonnosta ja luonnossa olemisesta. Vedenneito kannustaa lapsia lähtemään ulos luontoon ja löytämään siellä innostavaa tekemistä

Dinnertime 360

Dinnertime 360 -virtuaalitodellisuuskokemus tarjoaa eväitä käydä keskusteluja monikulttuurisuudesta sekä konkreettisia ruokareseptejä esimerkiksi kotitaloustunnille. Opi valmistamaan hummusta Lähi-idän tyyliin, suomalaista ruisleipää tai somalialaista riisiä.

 

Lue lisää täältä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat