27.9.2017Melissa Castrén

Yle Puhe saa oman peliohjelman

Yle Puheessa aloittaa uusi viisiosainen peliaiheinen puheohjelma, Taikapiiri. Ohjelmassa puhutaan peleistä, pelimaailmoista sekä siitä, miltä pelaaminen tuntuu ja millainen on itse pelaajan kokemus.

Taikapiirin isäntänä toimii kirjailija, käsikirjoittaja ja pelisuunnittelija Mike Pohjola. Pohjola on tehnyt pitkän uran kotimaisella roolipelikentällä, jonka johdosta roolipelitapahtuma Ropecon myönsi Pohjolalle Kultainen lohikäärme -elämäntyöpalkinnon vuonna 2010. Puheen Aamun haastattelussa Pohjola kuvailee itseään tarinavetoiseksi pelaajaksi, jota kiinnostaa pelaamisessa millaiseen maailmaan peli sijoittuu, ja millaisia hahmoja tarina sisältää.

Ohjelman sisällöstä puhuttaessa Pohjola lupaa, että luvassa on puhetta pelaamisesta laidasta laitaan, perinteisistä lautapeleistä liveroolipelaamiseen ja digipeleihin. Joka jaksossa on oma teemansa, ja lisäksi ohjelmassa vierailee eri alojen ammattilaisia keskustelemassa peleistä ja pelaamiseen liittyvistä ilmiöistä.

Mike Pohjolan haastattelu on kuunneltavissa Yle Areenassa. Taikapiiri sunnuntaisin Yle Puheella klo 15.00 1.10.2017 alkaen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat