21.4.2017Sanni Mäntyniemi

Yle Uutisluokan päivässä käsitellään virtuaaliterapiaa ja brexitiä

Nuoret ja nuorten tekemät uutiset näkyvät ja kuuluvat jälleen Ylen kanavilla ja verkossa. Uutisluokan päivänä nuoret juontavat lähetyksiä ja haastattelevat muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistöä, presidentti Tarja Halosta sekä Emma-palkittua räppäriä Arttu Lindemania.

Tänä vuonna nuorten aiheiksi nousivat muuan muassa: Miten selvitä syömishäiriöstä? Mitä tarkoittaa virtuaaliterapia? Mitä brittinuoret ajattelevat brexitistä? Miksi teinit innostuvat tanhusta? Uutisluokkalaisten juttuja ja haastatteluja kuullaan heti aamusta alkaen Ylen uutis- ja ajankohtaisohjelmissa, aluelähetyksissä sekä verkkosivuilla tiistaina 25. huhtikuuta 2017.

”Lähdekritiikki tärkeämpää kuin koskaan ennen”

Nuoret ympäri Suomea ovat opiskelleet mediataitoja yhdessä uutiskummien kanssa. Tärkeäksi teemaksi uutiskummien eli Ylessä työskentelevien journalistien koulukäynneillä on noussut uutisten luotettavuus ja mediakriittisyys.

-Nyt eletään aikaa, jolloin lähdekritiikillä on valtava merkitys. Jokainen elää omassa älypuhelimen luomassa mediakuplassaan ja luo sitä kautta ymmärrystä maailmasta. Nyt, jos koskaan oikean ja valheellisen tiedon erottaminen on tärkeää. Tätä opettelemme Uutisluokassa, toteaa tuottaja Hanna Visala.

Yle Uutisluokka on tehnyt osallistavaa mediakasvatusta jo neljä vuotta ja se on laajentunut yli 300 kouluun. Uutiskummeina toimivia Ylen journalisteja on noin 40 ja tavoitteena on nuorten medialukutaidon parantaminen. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana on myös viittomakielisiä sekä kehitysvammaisia uutisluokkalaisia. Uutisluokka nostettiin myös esiin tuoreessa EU-raportissa yhtenä merkittävimmistä suomalaisista medialukutaitoprojekteista.

Yle Nyhetsskolanissa nuoret tekevät uutisia ruotsiksi muun muassa Yle Nyheterin lähetyksiin ja verkkoon. Nyhetsskoledagenia voit seurata verkossa täällä.

 

 

 

 

 

Kuvassa Yle Uutisluokan nuoria: Helmi Peräkylä, Konsta Saranpää, Ville Nordström, Lotta Enroth, Saara Kailasalo ja Rasmus Harmanen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat