20.6.2017

Suomen vaiettu historia esillä Kan­sal­lis­museossa

Suomi100 -juhlavuoden kunniaksi Museovirasto ja Kansallismuseo nostavat esiille Museoviraston Kuvakokoelmien yli 15 miljoonan kuvan joukosta noin sata vaikuttavaa ja kansallisesti merkittävää valokuvaa itsenäisyyden ajalta. Julkinen ja kätketty Suomi -näyttely luo katsauksen vasta itsenäistyneeseen Suomeen ja johdattaa museovieraan aina 2000-luvulle asti. Kuvat kertovat tasa-arvon, hyvinvoinnin ja yhdessä tekemisen maasta, mutta paljastavat myös suomalaisen yhteiskunnan kipupisteitä. Jatka lukemista..

14.6.2017

Tarinoiden Myllypuro-projekti etsii nuoria tuottajia ja haastateltavia

Helsingin kaupunki, asukastalo Mylläri (Sosiaali- ja terveystoimiala) ja Helsingin kaupungin työväenopisto toteuttavat yhteistyössä ’’Tarinoiden Myllypuro’’ -projektin, jossa toteutetaan lyhytdokumentteja Myllypuron asukkaisen elämästä. Ohjelmia tekemään etsitään koululaisia, nuoria aikuisia ja opiskelijoita sekä jo työelämässä olevia aikuisia. Haastateltaviksi ja kuvattaviksi halutaan Myllypuron kaupunginosan elämästä kiinnostuneita kaiken ikäisiä lapsia, nuoria ja aikuisia.

Projektissa Myllypuron asukkaiden henkilökohtaiset kertomukset tallennetaan noin 5 – 15 minuutin pituisiksi lyhytelokuviksi. Lisäksi materiaalista tehdään 10 – 20 minuutin äänifiktiivisiä ohjelmia verkkoon ja radioon. Tuotoksia levitetään netissä mm. Youtubessa, Facebookissa, Myllypuro.fi sivustolla, Lähiradion broad cast -lähetyksissä sekä netti- ja videosivuilla ja Työväenopiston sivuilla. Lisäksi Helsinki-kanavan portaali lähettää valikoituja ohjelmia.

Osana projektia asukastalo Mylläri ja Helsingin kaupungin työväenopisto toteuttavat maksullisen työväenopiston kurssin, jossa harjoitellaan mm. tarinankerrontaa, mikrofonien käyttöä, äänitystä, haastattelutekniikkaa, äänieditointia ja julkaisemista.

Lisätietoja projektista:

Jouni Nurminen
kulttuurituottaja
jouni.nurminen@hel.fi
0404140339
 

Veikko Hiiri
tuottaja-ohjaaja
veikko.hiiri@mikrohiiri.com
050 3371332

13.6.2017

Webinaari: Kuinka tehdään oppimispeli?

Pelillistäminen on tämän päivän hittijuttu ja yhä useampi yritys, yhdistys, järjestö pohtii pitäisikö tehdä oma peli. Oppimispelejä on tehty vuosikymmeniä ja niiden taso on ollut vaihteleva. Kuinka sitten tehdä hyvä peli ehkä pienilläkin resursseilla?

EHYT ry julkaisi Frankly – Kadonneen mafiaperillisen arvoitus -oppimispelin alkuvuodesta. Mafiateemaisessa seikkailupelissä käsitellään tehtävien ja keskusteluiden kautta päihteisiin ja peliongelmiin liittyviä teemoja. Peli on tuoettu yhteistyössä pelifirma Valaan kanssa. Jatka lukemista..

12.6.2017

Mediakasvatusseuralle Opetus- ja kulttuuriministeriön avustus mediakasvatuksen kehittämiseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on julkaissut mediakasvatukseen myönnetyt avustukset vuodelle 2017. Avustus on tarkoitettu mediakasvatuksen ja medialukutaidon sekä turvallisen mediaympäristön edistämiseen. Mediakasvatusseura ry:lle on myönnetty 15 000 euroa Nuorten mediataitojen vahvistamien pähkinänkuoressa -julkaisun tuottamiseen. Jatka lukemista..

12.6.2017

Plan hakee uusia lähettiläitä lapsen oikeuksia ja vihapuhetta käsitteleville oppitunneille

Etsitkö osa-aikaista työtä globaalikasvatuksen teemojen parissa? Planin globaalikoulu hakee

LAPSEN OIKEUKSIEN LÄHETTILÄITÄ

Lapsen oikeuksien lähettiläät edistävät ihmisoikeuksiin perustuvaa maailmankansalaisuutta sekä vihapuheenvastaista työtä. Lähettiläs on koulutettu lapsen oikeuksien puolestapuhuja, joka vierailee lasten ja nuorten parissa kouluissa, päiväkodeissa ja esimerkiksi nuorisotaloilla ohjaamassa toiminnallisia oppitunteja YK:n lapsen oikeuksien sopimuksesta ja siihen liittyvistä teemoista. Lisäksi osa lähettiläistä pitää myös vihapuhetta ja sen vastustamista käsitteleviä oppitunteja ja työpajoja. Jatka lukemista..

12.6.2017

Verkkohuijarit käyvät yhä viekkaammiksi

Internetissä törmää ennemmin tai myöhemmin erilaisiin huijausyrityksiin. Perinteisesti tietojenkalasteluviestit, arpajaisvoitosta ilmoittavat mainokset tai houkuttelevat tarjoukset ovat lyhyitä ja kömpelöllä suomella kirjoitettuja, ja viestin ulkoasu epämääräinen. Sähköpostiin lähetettävät roskapostit on helppo jättää huomiotta, mutta viime vuosina tietojenkalastelusta on tullut yhä yleisempää ja huijareista ovelampia. Jatka lukemista..

9.6.2017

Pelikulttuurin tutkimus Suomen Akatemian huippuyksiköiden joukkoon

Suomen ensimmäinen pelikulttuurien tutkimuksen huippuyksikkö aloittaa Tampereen yliopistossa vuoden 2018 alussa. Suomen Akatemian rahoittamassa huippuyksikössä tarkastellaan kulttuurin ja yhteiskunnan muutosta pelien kautta. Näkökulma ja tutkimushankkeen mittakaava on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen.

Pelikulttuurien tutkimuksen huippuyksikköä johtaa informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median professori Frans Mäyrä Tampereen yliopistosta. Mukana ovat myös Olli Sotamaa Tampereen yliopistosta, Jaakko Suominen Turun yliopistosta ja Raine Koskimaa Jyväskylän yliopistosta. Yhteensä tutkijoita on noin 35. Jatka lukemista..

9.6.2017

Seksin ABC valistaa pilke silmäkulmassa

Suomen RFSU:n sponsoroima Seksin ABC -animaatiosarja löytyy jälleen kokonaisuudessaan Yle Areenasta. Nuorille suunnatussa sarjassa seksuaalisuutta lähestytään pilke silmäkulmassa ja valistus kätkeytyy sisälle sarjan juoneen.

Sarjan ensimmäisessä jaksossa Krista Kososen ääninäyttelemä toimittaja Maria Di Bona päätyy tekemään seksivalistuselokuvaa. Elokuvan teko toimii punaisena lankana, jonka kautta käsitellään seksuaalisuuteen liittyviä aiheita kuten ulkonäköpaineita, seksuaalista ahdistelulua, nettipornoa ja miesten sekä naisten välisiä eroavaisuuksia. Sarja myös haastaa nuoria pohtimaan, miten toimia erilaisissa tilanteissa. Jatka lukemista..

6.6.2017

Dataosaajien työkalu tunnistaa syrjäytymisvaarassa olevan nuoren

 

Opetushallinnon ja Teknologiateollisuuden yhteistyöprojektissa it-alan ammattilaiset ovat kehittäneet konseptin työkalusta, jolla syrjäytymisvaarassa oleva nuori voitaisiin tunnistaa koulutuksen datasta. Maankoodauskurssin kehittämä ratkaisu esiteltiin opetusministeri Sanni Grahn-Laasoselle ja Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinoselle 5. kesäkuuta.

Maankoodauskurssilla viisi it-alan ammattilaista tutki koulutuksen tietovarantoja kolmen viikon ajan ja kehitti konseptin työkalusta, jonka avulla voitaisiin tunnistaa nuori, joka on vaarassa keskeyttää ammatillisen koulutuksen. Prototyyppi työkalusta on nähtävissä täällä. Jatka lukemista..

5.6.2017

Mediakohu-hanke tutkii kohujen muodostumista

Huhtikuussa käynnistyneessä Mediakohu-hankkeessa analysoidaan kohujen muodostumista. Tutkijat tarkastelevat verkkokeskustelijoiden vuorovaikutusta ja konflikteja sekä tunteikkaiden mediakohujen muotoutumisen tapoja. Tutkimuksessa myös vaikutetaan kohujen dynamiikkaan analyyttisin ja kärjistyksiä kyseenalaistavin väliintuloin. Median toimintatapoihin ja sen vaikutuksiin kohdistuvan tieteellisen tutkimuksen lisäksi pyritään vaikuttamaan yhteiskunnallisen keskustelun rakenteisiin ja tapoihin. Jatka lukemista..

1 2 3 48
  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat