21.2.2017

Valheenpaljastaja käsittelee faktaa ja fiktiota uutisissa ja sosiaalisessa mediassa

Valeuutiset ovat jo melkein jokaiselle tuttu netti-ilmiö, jolla voi olla suurikin vaikutus myös tosielämässä. Valeuutisia liikkuu netissä paljon, ja niiden tunnistaminen on yhä ajankohtaisempaa ja tärkeämpää.

Johanna Vehkoon Valheenpaljastaja-juttusarja käsittelee faktaa ja fiktiota uutisisssa ja sosiaalisessa mediassa erilaisista näkökulmista käsin. Tuorein artikkeli ”Valheenpaljastaja: Tulevaisuuden valeuutiset väärentävät ääntä ja liikkuvaa kuvaa” keskittyy valeuutisten uusiin muotoihin.

Valeuutisten seuraava askel ottaa käyttöönsä äänen ja liikkuvan kuvan manipuloinnin. Uusi artikkeli kertoo jo nyt käytössä olevista keinoista manipuloida niin valokuvia kuin jopa liikkuvaa kuvaa ja ääntä.

Lue artikkeli täältä.

Tutustu koko Valheenpaljastaja-juttusarjaan täällä.

17-75196589b7df8bc3c1

Kuva: Yle/Ville Alijoki

17.2.2017

Muruset tuo sukupolvia yhteen

Muruset ovat Eläkeliiton LähiVerkko-projektin ja EHYT ry:n Verkkotyön yksikön kouluttamia, vapaaehtoisia verkkoisovanhempia, jotka ovat netissä lapsia varten. Toiminta on suunnattu pääasiassa alakouluikäisille lapsille, mutta myös nuorille, jotka kaipaavat juttuseuraa. Muruset toimivat omilla verkkosivuillaan osoitteessa www.muruset.fi. Helmikuun alussa toiminta käynnistyi myös virtuaalihotelli Habbossa. Lisätietoa täällä.

Sieppaa

16.2.2017

Minun elokuvani -tapahtuma

minunelokuvanilogoMediakasvatuskeskus Metka ry:n yhdessä nuorten kulttuuritalo Vernissan kanssa järjestämän Minun elokuvani -tapahtuman ilmoittautuminen on avattu. Mukaan toivotaan nuorten omia animaatioita, fiktioita, musiikkivideoita, dokumenttielokuvia ja kokeellisia elokuvia. Nuoret saavat elokuvistaan palautetta joko suullisesti tai kirjallisesti elokuva-alan ammattilaisilta.

Lapsille ja nuorille suunnattu Minun elokuvani -tapahtuma on järjestetty vuosittain jo 28 vuoden ajan. Tapahtuma on valtakunnallinen, nuorten elokuvantekijöiden kohtaamis- ja esittämisfoorumi, jonka pääpainona on elokuva-alan ammattilaisten antama kirjallinen ja suullinen palaute. Tapahtumaan tulevien elokuvien kirjo vaihtelee aloittelijoiden teoksista lähes ammattilaistasoisiin elokuviin.

Tapahtumaan voi ilmoittautua mukaan 22.5.2017 saakka täällä. Lisätietoja tapahtumasta löydät täältä.

8.2.2017

Digiboom-kampanjan tavoitteena digitaitonen sukupolvi

digiboom

Pelastakaa Lapset ry käynnistää yhdessä Soneran kanssa Digiboom – Lapsen oikeudet digitaalisessa mediassa -kampanjan. Koko vuoden kestävä hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Hanke nostaa esiin lasten ja nuorten kokemuksia oikeuksien toteutumisesta esimerkiksi verkko- ja peliyhteisöissä. Tavoitteena on, että lapsen oikeudet toteutuvat jatkossa paremmin.

Juhlavuoden aikana kymmeniä tuhansia nuoria autetaan parantamaan digitaalisia valmiuksiaan yhteisissä tapahtumissa. Nuorten äänet ovat kuultavissa tänään avatulla www.digiboom.fi -sivustolla koko vuoden ajan. Sivustolle kootaan tietoa tapahtumista, apua sekä tukea nuorille netinkäyttöön ja jaetaan fiiliksiä eri tapahtumista. Sivustolla voi tutustua nuorten oikeuksiin digitaalisessa mediassa ja tehdä konkreettisia tekoja, jotta lapsen oikeudet digitaalisissa ympäristöissä toteutuisivat paremmin.

Vuoden aikana Pelastakaa Lapset ja Sonera osallistuvat yhdessä erilaisiin nuorisotapahtumiin. Kampanjavuosi starttaa hiihtolomatapahtuma Reaktorissa 22.−24.2.2017 Helsingissä. Yhteistyö jatkuu myös juhlavuoden jälkeen, sillä Sonera ja Pelastakaa Lapset ovat sitoutuneet kolmivuotiseen yhteistyöhön erityisesti lasten seksuaalisen hyväksikäytön ennaltaehkäisemiseksi ja siihen puuttumiseksi digitaalisissa ympäristöissä.

Lisätietoja kampanjasta saat osoitteesta www.digiboom.fi sekä sähköpostitse osoitteesta digiboom@pelastakaalapset.fi.

Vuoden tapahtumista jaetaan tietoa ja tunnelmia myös sosiaalisen median kanavissa tunnisteella #digiboom. Kampanjan (digiboom.fi) löydät Twitteristä, Facebookista, Instagramista ja Snapchatista.

7.2.2017

Lasten ja nuorten valtakunnallinen sarjakuvakilpailu 2017

6Kemin Lastenkulttuurikeskus järjestää jälleen yhteistyössä Kemin sarjakuvakeskuksen kanssa sarjakuvakilpailun. Kilpailun aihe on Suomi 100 vuotta -teemaan liittyen ”Minun perheeni”. Kilpailusarjoja on kaksi: 12-vuotiaat ja nuoremmat sekä 13-18 -vuotiaat. Molemmissa sarjoissa palkitaan kolme parasta.

Kilpailuun voi osallistua joko mustavalkoisella tai värillisellä, A4-kokoisella paperilla olevalla 2-4 ruudun sarjakuvalla. Työt on toimitettava 31.3. mennessä osoitteeseen: Kemin Lastenkulttuurikeskus, Valtakatu 22, 94100 Kemi.

Kilpailun voittajat julkaistaan huhtikuun lopulla ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Palkinnot postitetaan voittajille.  Kilpailutöitä ei palauteta.

Lisätietoja kilpailun säännöistä ja palkinnoista löydät täältä.

7.2.2017

Help.some-mobiilisovellus tarjoaa apua lapsille ja nuorille

Help.some on Suomen ainoa lapsille ja nuorille suunnattu mobiilisovellus, josta nuori voi saada tietoa ja tukea esimerkiksi erilaisissa kiusaamis- ja häirintätapauksissa, seksuaaliseen ahdisteluun ja hyväksikäyttöön liittyvissä kysymyksissä sekä muiden rikosasioiden selvittelyssä ja rikoksen uhreja koskevissa asioissa. Sovelluksesta on Android-version lisäksi julkaistu nyt myös iOS-versio. Viime vuonna palvelun kautta autettiin yli 700 nuorta. Jatka lukemista..

7.2.2017

Ylen Oi maamme! -projekti haastaa tekemään omia lyhytelokuvia

Yle haastaa Oi Maamme! -projektin myötä suomalaiset tekemään omia lyhytelokuvia vanhasta arkistomateriaalista. Maaliskuusta 2017 alkaen Yle julkaisee verkossa joka kuukausi yli tunnin mittaisia paketteja vanhaa filmimateriaalia, josta ihmisten toivotaan leikkaavan omia lyhytelokuvia omilla välineillään. Noin 1-8-minuuttiset lopputulokset lähetetään Ylelle, joka julkaisee ne Areenassa. Parhaat videot pääsevät eri puolilla Suomea järjestettäviin museonäyttelyihin. Myöhemmin syksyllä 2017 niistä koostetaan myös ohjelmasarja televisioon.

Virallisesti projekti alkaa 28.2.2017 Kiasman näyttelyllä, ja jatkuu joulukuuhun saakka.

Tutustu Oi Maamme! -projektiin täällä.

7.2.2017

Nuorisovaalit nyt ensimmäistä kertaa myös kuntavaaleissa

Allianssi toteuttaa nuorisovaalit valtakunnallisten vaalien yhteydessä. Vuonna 2017 Allianssi järjestää Nuorisovaalit ensimmäistä kertaa myös kuntavaaleissa, jotka järjestetään 9.4. Nuorisovaalien tehtävä on tukea nuorten yhteiskunnallista osallisuutta ja mahdollistaa alle 18-vuotiaille nuorille ensikosketus vaaleihin, sekä tarjota konkreettinen kokemus äänestämisestä. Nuorisovaalit toteutetaan perus- ja toisen asteen oppilaitoksissa.

Allianssi tukee Nuorisovaalien järjestäjiä tuottamalla valmiita materiaaleja, kuten äänestyslipun ja tuloslaskupohjan, nuorisovaalit.fi -sivulle. Allianssilta on tulossa myös ehdokaspankki kuntavaalien 2017 nuorista ehdokkaista sekä some-videoita äänestämisen merkityksestä. Allianssi myös tukee halukkaita oppilaitoksia ja kuntia omien tulosten hyödyntämisessä paikallisesti.

Lisää tietoa ja linkki ilmoittautumiseen löytyy osoitteesta http://www.nuorisovaalit.fi

Kuntavaalien nuoriin ehdokkaisiin voi helmikuusta alkaen tutustua osoitteessa http://www.ehdokaspankki.fi

6.2.2017

Mediataitoviikon 6.–12.2017 teemana ”Ihmisten internet”

Mediataitoviikko on mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten, nuorten ja aikuisten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen. Mediataitoviikkoa vietetään ympäri maata aina helmikuun toisella viikolla erilaisten kampanjoiden, tempausten ja toimintojen merkeissä. Vuoden 2017 Mediataitoviikon teemana on ”Ihmisten internet”, joka kannustaa niin lapset, nuoret kuin aikuisetkin toimimaan paremman ja yhdenvertaisemman netin puolesta. Jatka lukemista..

3.2.2017

100 mediakasvatusideaa: vinkkejä varhaiskasvatukseen

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi ja osana Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa Mediakasvatusseura juhlistaa laadukasta suomalaista mediakasvatusta nostamalla esiin sen säihkyvimpiä helmiä vuosien varrelta. Mediakasvatusseura kokoaa yhteistyössä kaikkien alan toimijoiden kanssa sata mediakasvatusmateriaalia ja -vinkkiä kymmenen mediakasvatukseen liittyvän teeman alle: varhaiskasvatus, koulumaailma, nuorisotyö, mediasivistys, hyvinvointi, demokratiakasvatus, mediakriittisyys, uudet digitaaliset ja vuorovaikutteiset ympäristöt, elokuva- ja taidekasvatus sekä pelikasvatus. Juhlavuoden 2017 ajan julkaistaan kuukausittain kulloiseenkin teemaan liittyvät kymmenen materiaalia ja vinkkiä. Jatka lukemista..

1 2 3 42
  • Uusimmat uutiset

  • Kategoriat